LA MOIXINA RESTAURANT

La Moixina restaurant
Mas Moixina - 17800 Olot (Girona)
O-2017-02
Interior renovation of La Moixina restaurant

 

It is a nostalgic and romantic place, a source of inspiration for artists of Olot School: La Moixina. Our project is located just in the heart of this setting. We understand that the setting has to be the material of our project.

We deal with the commission to remodel the interior of La Moixina restaurant focusing on the exterior, trying to find it in every glance: we open windows from the depth of the spaces; we eliminate all opaque barriers; we build filters that do not blot out colours… With the help of materials and textures, we try to tame the landscape and bring it to the other side of the glass.

To illuminate the dining rooms we want to have a discontinuous light of the underbrush. And, at the same time, we need to mitigate the excessively technical impact generated by the luminaries. That’s why we designed an infinite thoracic cavity that dress the new lamps that hang from the ceiling: a paleontological resource that will make company the rest of the fauna that enjoys the restaurant.

 

Photos: Marc Torra_fragments.cat