DES D’UN CARRERÓ CAP A UN TROS DE MAR

Particular
Cadaqués
O-2014-02
Reforma d’habitatge amb terrassa en edifici cantoner

 

Des d’un carreró costerut i pedregós de Cadaqués assolim directament el nivell superior d’un vell edifici de tres plantes. És aquí on podem estirar la vista cap al tresor que hi reposa: un únic i irrepetible tros de mar. Una visió preciosa, parcial i retallada per façanes i teulats del poble, plena d’entorn i d’essència.

En aquest context proposem una reforma que connecta el carreró amb el mar a través de l’habitatge, tot jugant amb els nivells i amb la continuïtat interior dels paviments exteriors. Volem uns espais que permetin viure de cara enfora amb la màxima fluïdesa. Per tal de resoldre un programa funcional de família nombrosa en temps de vacances, concebem uns espais comuns amplis i una terrassa que prolonga la sala d’estar fins a abocar-la al mar. La distribució s’ha concebut de manera que les vistes i la llum hi són presents de manera harmònica, tenint cura de les visions creuades i del grau d’absorció de la llum en els paraments interiors: els materials escollits configuren un degradat cromàtic que s’aclareix a mesura que s’allunya de les obertures principals.

Aquest projecte és la rehabilitació d’un espai per descansar, per anar a poc a poc, per gaudir de la família… I per fer-ho sempre ni que sigui mirant de reüll cap a un tros de mar.

 

Arnau Vergés i Tejero, arquitecte

Fotografies:

Marc_Torra_www.fragments.cat