LA CASA PER LA FINESTRA

Particular
Plaça Clarà, 3 – 17800 Olot
O-2014-01
Reforma de casa nostra

 

“Volem una llar per formar una família i ser molt feliços”. Un projecte tan normal i, alhora, tan excepcional. Com ens descriuran els seus somnis? I com els sabrem interpretar? Ai!, si almenys els poguéssim espiar per la finestra…

Rebem l’encàrrec de projectar un habitatge a partir de la suma de 2 petits apartaments en un edifici plurifamiliar de certa antiguitat però amb poques preexistències resistents a les múltiples reformes patides. Ens il·lusionem molt pel projecte: som conscients de la responsabilitat de l’encàrrec.

A través dels quatre finestrals existents, ben orientats i amb grans vistes, i de la presència d’un pati interior de qualitat, disposem d’un espai bolcat a l’exterior. Volem vincular-hi totes les estances, com si l’element façana fos partícep de la relació fluïda que perseguim entre els espais. Tot i que no podem modificar les obertures, reculem els tancaments de la zona d’estar a fi de generar una terrassa coberta: una caixa transparent de transició amb l’entorn.

Amb l’elecció d’un material per a tota la fusteria, l’ús general de panells correders i amb la recerca de visions creuades, transparències i reflexes, concebem un habitatge continu i adaptable, un escenari lleuger i respectuós per a una actuació irrepetible: la vida d’una família.

 

Fotografies:

Marc_Torra_www.fragments.cat