LA TERRASSA DE LA BRASERA

Comercial Morera, SL
C. Major – 17800 Olot
O-2014-03
La terrassa de la brasera

 

Amb el pretext de donar un nou ús a un local comercial buit pròxim a un restaurant de la mateixa propietat, arrenca aquest projecte de baix cost, horitzó temporal desconegut i bona voluntat. L’encàrrec ens planteja adequar una part d’aquest local com a terrassa per al restaurant, amb la demanda de no retirar ni el paviment ni el fals sostre existents (col·locats pocs mesos abans) per no comprometre el futur incert del local.

Així és com plantegem una reforma de gran simplicitat formal i material: proposem elaborar una pèrgola interior únicament amb llistons de fusta de pi de 5×3 cm. Aquesta pèrgola, que evoca els boscos propers i pregons, ens atenua la solidesa de l’edifici que l’acull i proporciona una atmosfera lleugera i fàcil. Alhora, ens filtra la llum provinent tant de les lluminàries ja existents en el fals sostre com també del nou parament vertical de policarbonat i fulles verdes a l’atzar, que ens fa de límit amb la part restant del local.

Concebem aquesta terrassa com un carreró paral·lel a l’antic camí ral per fer-hi parada i fonda. Un espai privat que té la voluntat de formar part de l’espai públic, però que, al mateix temps, s’arrecera quan convé a través d’unes correderes que apareixen sobtadament des de l’interior del bosc de llistons.

 

Fotografies:

Marc_Torra_www.fragments.cat