PATI ENTRE MITGERES

Particular
C. Quirze Jordà, 14 – 17411 Vidreres
O-2011-03
Habitatge entre mitgeres amb pati interior

 

El projecte arrenca amb la intenció de rehabilitar un antic habitatge entre mitgeres mantenint-ne els elements amb més caràcter i enderrocant-ne la resta. Poc abans de començar a treballar amb el projecte, l’antiga edificació no aguanta l’espera i s’enfonsa. És així com es planteja la idea de construir un habitatge que mantingui algun dels elements constructius de l’anterior però, sobretot, la seva essència quant a senzillesa, volumetria i implicació amb el carrer.

El nou habitatge es mostra com una construcció de poca alçada, blanca i opaca, amb una sola obertura a carrer formada amb el dintell, els brancals i l’ampit que constituïen una de les finestres originals. Aquesta obertura limita l’exterior del carrer amb l’exterior de la parcel·la com a representació del buit deixat per la casa enfonsada. Aquest pati interior és l’accés a l’habitatge des del carrer i se suma al pati posterior augmentant la superfície d’espai exterior de la casa.

El programa de l’habitatge es reparteix de la següent manera:

A la planta baixa hi ha les estances de dia: sala-menjador, cuina, rentador, un bany i un traster amb accés tant des de l’exterior com des de l’interior.

A la planta pis hi ha 2 habitacions: un bany i un estudi que es pot compartimentar convertint-lo en un estudi més una habitació.

Fotografies: Xevi Bayona Camó